BENVINGUTS!

Aquest blog ha sigut creat per a resoldre tot tipus de dubtes referits a l'ús de les TIC en l'aula.
D'aquesta forma, penjaré moltes eines interessant que podeu utilitzar a les vostres classes,
explicant-les pas a pas, i a més a més,
exposaré alguns conceptes de teoria bàsics e interessants.

viernes, 15 de junio de 2012

Vols crear una Webquest?

Altre treball de classe va ser fer una webquest, i he cregut convenient que us explique com la vaig fer junt amb la meua companya.

El primer que necessitavem era un tema, en aquest cas vam voler dedicar-la a parlar sobre el sistema digestiu, ja que és un tema important i possiblement l’aprofitaríem en un futur. Arrel de tindre el tema escollit, vaig buscar en la pàgina de XTEC a veure si trobavem activitats interactives, i així va ser. Ací teniu la pàgina: www.xtec.cat/~msolduga/menu/finestra/naturals.htm.

Una vegada estava tot decidit, ens vam dirigir a la pàgina google site, un lloc web on pots crear les teues webquest. D’aquesta forma, elegixes el nom que vols possar-li i el disseny. En el nostre cas la vam anomenar: descobreix el sistema digestiu i vam elegir un disseny amb tonalitats groges i taronges. Però per fer-la més interessant vam ficar un personatge protagonista perquè els xiquets estigueren còmodes per desenvolupar les activitats, aquest fou Caillou.

Alhora de fer la wequest la vam dividir entre: PORTADA, INTRODUCCIÓ, TASCA, PROCES (activitats de la 1 a la 5), CONCLUSIÓ, RECURSOS. Com he dit abans, aquestos apartats van ser desenvolupats mitjançant una historieta, protagonista de la qual era Caillou, qui es posava malalt i deuria anar al metge per a veure que li passava.

PORTADA: amb el noms del components, i amb els enllaços dels diferents apartats.


INTRODUCCIÓ: comença la història, i s’incita a l’alumne a que faça la tasca.


TASCA: s’indiquen els objectius que es pretén aconseguir.


PROCÉS: S’adjunten les cinc activitats que s’han de fer


EXEMPLE D'ACTIVITAT:

CONCLUSIÓ: s’esmenten algunes de les idees clau que en vist amb la webquest, i unes paraules d’ànim a l’alumne.

RECURSOS: s’indica d’on has tret les activitats, les fotogragies...

En conclusió, queda demostrat que la webquest també és un bon recurs per al treball escolar ja que pots personalitzar les activitats segons les necessitats dels alumnes, i pots fer-les molt divertides.


ací l’enllaç de la meua webquest:
https://sites.google.com/site/descobreixlaparelldigestiu/

No hay comentarios:

Publicar un comentario