WEBS 1.0, 2.0 i 3.0
SABRIES DIFERENCIAR UNA WEB TRADICIONAL, D'ALTRA WEB ON ELS ORDINADORS ET SUGGEREIXEN LA MÚSICA QUE A TU T'AGRADA? I SABRIES DIR QUINA ÉS MILLOR?
Les nostres companyes Anabel Mazón García i Maria Ruiz Anton han acomensat aquesta part d'exposicions amb molt bon peu, explicant-mos que és la web 2.0, per a això ens han explicat l'avanç que ha hagut des de la web 1.0 fins arribar a la 3.0.
Com a mena de resum, ens conten que la web 1.0 és la forma més bàsica de web com a text, que va sorgir amb html, i on no hi ha cap interacció entre usuaris. En general, no es pot actualitzar, i serveix de lectura (té pocs serveis).
Pel que fa a la web 2.0, les companyes afegeixen que incorpora lectura més escriptura. Aquesta substitueix les aplicacions tradicionals i deixa que els usuaris tinguen el seu propi lloc a la web. Alguns exemples d'aquest tipus de web és Youtube, Wikis...
Tot seguit, la web 3.0 integra el llenguatge natural més l'usuari intel·ligent. És a dir les tecnologies arriben a tindre inteligència per si soles.
En conclusió ens quedem amb la 2.0 ja que és una web molt avançada respecte a la 1.0, i la 3.0 no està tant definida.
https://docs.google.com/presentation/d/1ZyVfG5klZVVyMblamkvBoZkO99x8Y_SKTMzFpwQedvM/edit
WEBS EDUCATIVES
La segona exposició ve de mans de Raquel Ródenas y de Adrian Tremiño que ens van presentar un tema molt interessant com és l'ús de les webs educatives, plantejant-mos primer que res la poca viabilitat que els mestres li donen a les TIC per a crear les seues sessions.
PER A QUÈ SERVEIXEN LES WEBS EDUCATIVES?
Les webs educatives serveixen per a cercar recursos TIC, i així millorar l'ensenyança. A més permeten compartir activitats, cosa que permitix crear un aprenentatge col·laboratiu entre mestres o els propis alumnes.
Tot seguit, un punt important d'aquesta exposició va ser la web WIKISABER 2.0 : d''una estructura sencilla que conté materials per a tots els nivells de primària. Aquesta web presenta molts recursos organitzats per nivells, per matèria i per cicle. El més important és que pots fer simulacions, cosa que et permetrà tindre experiències d'aprenentatge per a aconseguir un aprenentatge significatiu. A més conté un fòrum que permet als pares estar en continu contacte amb els professors.
En conclusió les webs educatives com la WIKISABER són molt bones per a utilitzar a les aules ja que pots crear i editar continguts, i a més a més, és un espai o punt de trobada on puc compartir experiències.
ACÍ US CONVIDE A VORER LA PRESENTACIÓ!:https://docs.google.com/open?id=0B4NN8AfuKxblWGhXRjhZcmRXWnc
VÍDEOJOCS I EDUCACIÓ
ACTUALMENT TOT EL MÓN CONEIX QUÈ ÉS UN VIDEOJOC, PERÒ NO TOT EL MÓN APOSTA PER UTILITZAR VIDEOJOCS EN L'EDUCACIÓ DE LA SOCIETAT?
Aquesta pregunta és la que pretenen respondre els companys Inma Más Tomás i Roberto C. Pérez amb la seua presentació videojocs i educació.
Per començar cal dir que un videojoc és un programa creat per a l'entreteniment, basat en la interacció entre 1 persona i un aparell. Doncs, jo planteje: per què no utilitzar-los per a l'entreteniment educatiu?. Molta gent pensa que els videojocs només aposten per la violència, però no és així, a hores d'ara i cada vegada més les empreses dedicades a la creació d'aquestos intenten fomentar-los de forma educativa, perquè els xiquets aprenguen disfrutant del que més els agrada.
Els tipus de videojocs que podem trobar són arcade, simuladors, d'estratègia i jocs de taula. En aquest cas, els companys ens van recomanar el SWINS, una consola que no necessita pantalla ja que t'explica les normes del lloc parlant. Per tant, és molt bo per a millorar la comprensió auditiva dels nens.
En definitiva, utilitzar videojocs per a l'aprenentatge té les seues limitacions com per exemple: el possible aïllament social, o possibles trastorns de caràcter si s'abusa d'ells. Però, d'altra banda, afavoreix al desenvolupament psicomotor dels alumnes, a la socialització, a la percepció espacial, la creativitat i imaginació, millora la capacitat espacial i lògica, i a més a més, afavoreix la experimentació en el funcionament de màquines i ús de TIC, per no parlar del gran poder motivant. Finalment, s'ha de dir que els videojocs ajuden al joves a ser crítics per a saber allò que és bò per a ell i el que no.
(insertar presentació, no he pogut encara perquè no es munta)
APLICACIONS EDUCATIVES AMB PROGRAMARI LLIURE
Els nostres companys Jesús Medina i Fran Pérez ens han parlat sobre unes aplicacions educatives molt útils per a utilitzar en les nostres classes, amb la ventaja que tenen programari lliure, és a dir, que es modifica sense cap tipus de restricció.
Entre aquestes aplicacions podem observar: TUX PAINT, KALTIUM, KPERCENTATGE i DR.GEO.
En general, es van centrar en l'aplicació TUX PAINT ja que serveix tant per a infantil com per a primària. Aquesta permitix desenvolupar la creativitat dels alumnes, encara que té una mesura fixa. A més, carrega imatges i les fa minitaures, i ofereix una grandíssima varietat d'eines de dibuix. En definitiva, permiteix estalviar més temps, i no embrutar tant les classes.
ACÍ DEIXE LA PRESENTACIÓ, ÀNIM!:
https://docs.google.com/presentation/d/1tReYMpVsEw-grlkCqvyl9cU-Csk3LhlcDckB-yd3aTI/edit
No hay comentarios:
Publicar un comentario